سحری بدری روانشناس خانواده در گفت و گویی با خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری اصل ماجرا به ضرورت آموزش مهارت های زندگی به والدین دارای فرزند اتیسم تاکید کرد.
بدری در این گفت و گو گفت: والدین دارای فرزند اتیسم با چالش ها و دغدغه های بسیاری رو به رو هستند که آنها را در معرض پیامدهای منفی روانی قرار میدهد. این والدین به علت رفتارها غیرعادی کودکشان، سختی و مشکلات فراوانی را در مراقبت و آموزش کودکشان تجربه میکنند چرا که باید به طور دایم خود را با نیازهای متغیر کودک هماهنگ کنند بنابراین ممکن است در مدیریت رفتارهای خود و کودکشان با مشکلاتی مواجه شوند.
این کارشناس در ادامه گفت: والدین به منظور احساس خودکارآمدی و ارتقای سلامت روانی نیازمند دانش و اطلاعات در زمینهی روشهای موثر مراقبت از کودک اتیسم هستند. آنها باید به تواناییهای خود اعتماد کرده و مطمئن باشند که عملکردشان تاثیر مثبتی بر رفتارهای کودکان میگذارد.از سویی دیگر با توجه به آن كه اتيسم يک اختلال مادام العمر است، شناسايی نيازهای والدين كودكان مبتلا به اتیسم، نيز از اهميت و ضرورت ويژه ای برخوردار است چرا که يافته های پژوهشی نشان می دهد كه استرس والدين كودكان اتیسم، از والدين كودكانی كه دچار ساير اختلالات می باشند، بیشتر است و همچنین اين والدين در مقايسه با والدينی كه كودكان مبتلا به اتيسم ندارند، رضايت زناشويی، سازگاری و احساس تعلق كمتری را گزارش می كنند. این در حالی است که فقدان حمايتها و آموزش های لازم از خانواده های كودكان مبتلا به اتیسم، نيز استرس والدين را افزايش می دهد.
این روانشاس خانواده در انتها خاطرنشان کرد: بااین توصیفات به نظر می رسد آنچه که می تواند والدین را در پیمودن این مسیر پر فراز و نشیب یاری رساند آموزش مهارت های زندگی به وسیله متخصصان برای کنار آمدن بهتر والدین با مسئله اتیسم می باشد.